Activităţile profesionale pe cont propriu şi asigurările sociale în Austria

SVA Logo182 SVA (Societatea de asigurări sociale pentru întreprinderile mici şi mijlocii) este competentă pentru asigurarea socială a tuturor persoanelor care desfăşoară o activitate profesională pe cont propriu în Austria, cu excepţia agricultorilor. Protecţia prin asigurare cuprinde asigurarea de pensie şi asigurarea de sănătate.

În ceea ce priveşte asigurarea obligatorie de accidente a persoanelor care desfăşoară o activitate profesională pe cont propriu aceasta este de competenţa Societăţii generale de asigurări de accidente.

În Austria asigurările sociale sunt organizate conform principiului asigurării obligatorii. Aceasta înseamnă că fiecare persoană care exercită în Austria o activitate lucrativă pentru care există obligaţia încheierii unei asigurări trebuie să încheie de asemenea şi asigurarea obligatorie. Cetăţenia sau domiciliul nu au în principiu nici o importanţă.

În ceea ce priveşte asigurările sociale trebuie făcută diferenţa între persoanele care desfăşoară o activitate lucrativă în baza unei autorizaţii şi asociaţi pe de-o parte, şi liberii profesionişti pe de altă parte. Pentru aceste două segmente sunt valabile parţial reglementări diferite.

Pentru informaţii detaliate cu privire la asigurarea obligatorie a persoanelor care desfăşoară o activitate lucrativă în baza unei autorizaţii sau a asociaţilor vă rugăm daţi click aici:

B 1 (552.5 KB)


Dacă necesitaţi informaţii cu privire la asigurarea obligatorie a liber-profesioniştilor fără brevet de exercitarea meseriei, apăsaţi aici:

B 2 (1.2 MB)


ASIGURARE COMPLEMENTARĂ ASIGURARE DE BOALĂ

INFO 19 (114.8 KB)

Dacă necesitaţi informaţii cu privire la noul cont de pensie, apăsați aici:

COMUNICAT PRIVIND CONTUL DE PENSIE (48.5 KB)

Mai multe informatii gasiti direct pe site-ul lor : AICI 

Despre Centrul Cultural Graz

Eggenberger Gürtel 76, 8020 Graz Austria romaniidingraz@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Ajuta si tu ingrijitoarele de batrani din Austria, Anunturi, Informatii utile și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Activităţile profesionale pe cont propriu şi asigurările sociale în Austria

  1. stela petra zice:

    La Multi Ani   eu citesc articolele  comunitati vad ca va implicat  in proect ,eu pot sa colaborez cu d-voastra in domeniul copiilor deoarece sint in meserie pot sa ma inplic daca ati dori  sa lucrez voluntar la o gradinita si vara as putea ca familile cu copii indiferent de virsta sa mearga intr-o tabara internationala  de copii la pret de copil .As avea o rugaminte daca colegele  au un loc de pfleger  barbat are curs  nu a lucrat decit in Germania si  limba germana  mai putin a studiat 6 ani dar ne conversint d le ameteste Va multumesc Petra Stela

  2. MARGA zice:

    VA MULTUMIM PT ACEST NEPRETUIT AJUTOR!

  3. Havlicek ioan zice:

    Buna ziua , pute-ti va rog sa ma ajuta-ti cu un raspuns,sunt de patru ani in austria locuiesc in Rohrbach, am lucrat legal ca haushalthilfe dar s-a terminat contractul,am benificiat de ajutor de somaj si am fost trecuta de AMS la notfallgeld cca. 4 E /tag – 120E /monatlich bani care sunt foarte putini , intrebarea mea este : pe linga acesti bani de urgenta m-ai pot benificia de ajutor social si cum trebuie sa procedez de unde scot formularele ? nimeni nu imi spune nimic aici. va multumesc anticipat .

Scrie-ne parerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s