Tragedie si durere azi, 20 iunie 2015, pe strazile orasului Graz

poza cu tanarul GrazAzi, in orasul linistit Graz s-a intamplat o tragedie mare : 3 decedati printre care si un copil de 5 ani, peste 40 de persoane ranite si alte in stare de soc.

Chiar o doamna romanca  Alina Vasile aflata la fata locului nu mai avea cuvinte sa povesteasca ceea ce s-a intamplat.Dansa ajunsese la fata locului chiar cu 5 minute dupa tragicul incident. Ce a vazut dansa este greu de descris : sange peste tot, raniti, plansete , tipete, durere….

Un austriac de origine bosniacă a intrat direct, intentionat cu o maşină de teren SUV în zecile de oameni care se plimbau chiar in centrul  Graz-ului.

Cu o viteza  de 100 km/h  şoferul a intrat pe  una din principalele artere pietonale şi comerciale din al doilea oraş ca mărime al Austriei, lovind pietonii aflaţi în calea sa.

„Suntem şocaţi şi deznădăjduiţi. Nu există nicio explicaţie şi nicio scuză pentru acest atac. Sunt multe lucruri pe care le avem de făcut pentru a asigura coeziune în societatea noastră. Fac apel la toată lumea să caute unitate în viaţa lor şi să construiască poduri, nu ziduri”, a spus guvernatorul provinciei Styria, Hermann Schützenhöfer, care a dat asigurări că este vorba de un asasin singuratic cu probleme mentale.

Primarul oraşului se afla în zonă când s-a petrecut incidentul şi a fost martor al momentului în care ucigaşul a intrat în primii oameni.

„La început am crezut că a fost un accident şi că şoferul va opri. Dar a continuat să meargă înainte şi a lovit intenţionat un alt om, pe care l-a omorât”, a spus Siegfried Nagl, primarul Graz.

După ce a ieşit din maşina grava avariată, bărbatul a alergat pe străzile oraşului şi a atacat mai mulţi oameni cu un cuţit. A fost însă încercuit de poliţişti, imobilizat, iar acum este în custodia poliţiei.

Întreaga zonă a fost securizată de poliţie, centrul oraşului a fost evacuat, iar pieţele principale încă mai sunt patrulate cu câini. Martorii citaţi de presa austriacă susţin că tramvaiele nu mai circulau în zona Herrengasse, locul incidentului.

Multi sunt inca in stare de soc. Un asa oras linistit sa fie acum pe toate paginile ziarelor nimeni nu se astepta .

Politia, Pompierii si Salvarea au dat dovada de profesionalism, zeci de masini fiind prezente la fata locului implicandu-se pana la fiecare amanunt in parte.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Publicitate

Autor: Centrul Cultural Graz

Eggenberger Gürtel 76, 8020 Graz Austria romaniidingraz@yahoo.com

Un gând despre „Tragedie si durere azi, 20 iunie 2015, pe strazile orasului Graz”

Scrie-ne parerea ta!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: