Comunicat important din partea Comunitătii românilor din Graz

 Dragi români, care locuiţi în Graz sau imprejurimi dorim să vă informăm că Asociaţia noastră sau mai bine zis gruparea noastra impreuna cu familia Peschir din Graz lucrează în sistem de voluntariat de peste 12 ani.

Până în ianuarie 2015 activităţile noastre erau reduse şi cuprindeau :

-ajutor şi sfătuire online

-strângerea de ajutoare pentru nevoiaşii din România şi organizarea acestora spre alte fundaţii sau persoane fizice şi

-consultanta şi ajutor pentru românii din Graz care ne cereu ajutorul şi sfatul.

Şi când vorbim despre românii din Graz vă daţi seama că o mână de oameni nu puteau să acopere toate solicitările şi toate nevoile acestora.

Sunt multe persoane în Graz care oricând pot depune mărturie cum şi când au fost ajutaţi dar nu acesta este scopul nostru să amintim cum oameni de prin gările Graz-ul au fost luaţi şi cazaţi gratuit săptămâni întregi căci Caritasul sau alte instituţii nu au vrut sau nu au putut să îi primească.

Unii romani nu aveau nici bani să se întoarcă în România căci au fost minţiţi că vor primii loc de muncă în Graz şi când au ajuns aici „firma” nu a mai răspuns la telefon.
S-ar putea scrie romane întregi cum în aceşti 12 ani romanii au fost ajutaţi prin Asociaţia noastră care funcţiona neoficial.

În anul 2014 , 12 iunie am primit actele de funcţionare legal în urma sfaturilor si ajutorului unor prieteni apropiaţi care sunt în Consiliul de conducere a Graz-ul şi care au zis că o mână de oameni pot ajuta doar o mână de oameni şi voi aţi făcut voluntariat 12 ani acum e rândul şi altora să se implice .

Este adevărat că am făcut-o şi o să mai facem din plăcere, din inimă şi din dragoste pentru oameni, pentru semenii noştri dar asta nu înseamnă că noi ne plictisim acasă şi facem voluntariat sau că nu avem familii şi ne permitem să fim toată ziua cu românul la doctor să îi traducem sau la GKK ca să îl ajutăm să îşi rezolve o problemă, etc.

Vrem să facem un apel sincer către toţi românii care locuiesc în Graz şi vor să dea o mână de ajutor să ne sprijine în proiectele noastre.

Aţi ştiut că fiecare om este un creator de oportunitati ?

Aţi ştiut că unde-i unu nu-i putere, unde-s doi puterea creşte ?

V-aţi gândit vreodată ce înseamnă o Comunitate cu adevărat, cum fiecare în parte îşi poate aduce aportul fie el cât de mic şi împreună prin abilităţile noastre putem fi cu adevărat o Comunitate unită, puternică, frumoasă, stabilă şi durabilă….?
Aţi ştiut că părţile bune ale noastre se pot conecta în aşa măsură încât să schimbe o lume-ntreaga ?
Credeţi în puterea unităţii, sincerităţii, respectului, a dragostei, a iertării, a credinţei şi a schimbării ?

Faptul că suntem diferiţi ne putem completa şi ajuta unii pe alţii atât în abilităţi cât şi în mod fizic.

De exemplu dacă vrem să construim o clădire unul e instalator, unul e zidar şi fiecare cu meseria lui îşi aduce aportul astfel construcţia se ridică şi e tot mai frumoasă.

Aşa stau lucrurile şi într-o echipă , într-o Comunitate care vrea să facă ceva frumos, trainic şi bun împreună.

Credeţi că puteţi aloca din timpul dvs. cel puţin 2 ore pe săptămână ?

Vă imaginaţi dacă peste 4000 de romani din Graz ( cam asta e ultima statistică oficială în 2014 ) aloca 2 ore pe săptămână ca şi Comunitatea  din Graz să se dezvolte şi să progreseze împreună în folosul tuturor.
Când vă conectaţi cu oamenii în jurul unui scop sau acţiuni comune spunea scriitoarea Kare Anderson deveniţi creatori de oportunităţi folosindu-vă calităţile pentru a realiza lucruri măreţe împreună.
Singuri niciodată nu o să descoperiţi la ce puteţi fi de folos altora şi cum prin aceasta va poţi dezvolta personal mai bine şi mai eficient.

Scriitoarea Kare Anderson a fost cuprinsă ani de zile de timiditate cronică apoi şi-a deschis orizonturile ajutând alți oameni să își folosească talentul și pasiunile.

Oare noi românii de aici din Graz nu puteam face ceva frumos, minunat şi durabil împreună ?
Dacă credeţi că da atunci vă invităm să ne trimiteţi un email la romaniidingraz@ yahoo.com şi să vă alăturaţi echipei noastre de voluntari.

Vă mulţumim!

 

Autor: Centrul Cultural Graz

Eggenberger Gürtel 76, 8020 Graz Austria romaniidingraz@yahoo.com